For børn og unge

 

Skateboardskole hele weekenden:                                                                                                                                       

Her er din mulighed for at prøve kræfter med en anderledes og sjov form for bevægelse. Skateboardskolen er for alle aldre, køn og niveauer og giver dig et solidt fundament for at lege, lære og udfordre dig selv i skateboardets tegn. 
Anne, Morten og Jon står klar i skaterparken, med åbne arme, låneboards og sikkerhedsudstyr, så du kan komme i gang. Det er en åben session, så man kan komme og gå som man kan/vil, og man må gerne tage sit eget board med, hvis man har det. Anne, Morten og Jon har tilsammen skatet i over 30 år, og underviser til dagligt både børn, unge og voksne gennem Skateboardskolen Aarhus.                                                                                                                                                  

Åben lørdag fra 11.00 – 17.00 og søndag 11.00 – 14.00. Aktiviteten er gratis.

 

Halmlegeplads:

Ved området omkring Kultursalen, boldbanerne og det grønne område ved skaterparken vil der også i år blive lavet en hølegeplads.
Her kan du rutsje, bygge huler eller tage dig en slapper.

Aktiviteten har åben lørdag fra 10.00 til 17.00 og søndag fra 10.00 – 14.00
Aktiviteten er gratis

 

Smagsskattejagt i samarbejde med Smag for Livet:

Hvad er umami, hvordan opleves flavour og hvilken betydning har farver for din oplevelse af mad? Kom til en sjov og involverende SKATTEJAGT med Smag for Livet, hvor du får mulighed for at gå på jagt efter Samsøs råvarer og blive overrasket over hvordan du oplever mad med dine sanser. Du vil lære dine sanser bedre at kende og du vil være med til at finde ud af, hvad der gør Samsøs råvarer og mad så spændende.

Aktiviteten er åben Lørdag fra 10.00-13.00 og søndag fra 10.00-12.00. Skattejagten er gratis at deltage i, den tager ca. 20 min og henvender sig til alle aldersgrupper, men primært børn på 6-13 år + deres forældre.

 

Råvareværkstedet:

Den store Bagedysts humørbombe Rosa, pynter Cupcakes med børnene! Vi sørger for masser af lækre kager, bagt med alt det gode fra Samsø. Rosa sørger for det gode humør og er klar til at lære fra sig. For børn i alle aldre og deres forældre eller bedsteforældre. Der er et begrænset antal pladser, så det er først til mølle.

Lørdag d. 16 juni kl. 11.30 – 13.30 i Råvareværkstedet. Der er begrænset med pladser, så først til mølle….Aktiviteten er gratis.

 

Traktorlegelandskab:

Her kan børn give sig i kast med deres helt eget landbrug i ministørrelse.
2 borde er udstyret med masser af traktorer, maskiner, dyr og alt muligt andet.

Aktiviteten har åben lørdag fra 10.00 til 17.00 og søndag fra 10.00 – 14.00
Aktiviteten er gratis

 

 

Børneområdet: Skær en grøntsagsfigur:

Kan du lave Danmarks flotteste eller sjoveste grøntsags eller frugtfigur? 
Kom til Samsø Råvarefestival og find din indre skulptør frem.
Vi sørger for snittegrej, forklæder og inspiration….

Frugt og grønt kunstneren Jørgen V. Nyhuus har i over 35 år skåret og udviklet flotte og festlige frugt og grønt figurer og dekorationer, han har netop udgivet sin nyeste bog ”Børnenes madværksted” der viser hvordan du med en urtekniv tryller de sjoveste figurer og dekorationer udelukkende lavet af frisk frugt og grønt og giver et hav af festlige og sunde ideer f.eks. til børnefødselsdagen, højtider eller bare en sjov og sund dag ved køkkenbordet, bogen vil blive præsenteret og solgt på frugt festivalen , det er foreløbig blevet til 5 bøger om emnet og et utal af workshops, så med 60 år på bagen er han et slående bevis på at man aldrig bliver for gammel til at lege med maden 

Jørgen er tilstede på Råvarefestivalens børneområde lørdag d.16 juni kl. 10-13 og søndag d.17 juni kl. 10-13 – der vil løbende være små præmier til de bedste figurer. 

Selvom Jørgen ikke er der er man velkommen til at komme og snitte en figur når som helst i tidsrummet: lørdag fra 10.00 til 17.00 og søndag fra 10.00 – 14.00.
Aktiviteten er gratis

 

Træktur på Islandske heste fra Nørreskiftegaard:

Kom og mød og få en træktur på de smukke Islandske heste fra Nørreskiftegaard Isheste.

Find hestene lige uden for boldbanen: Lørdag kl. 13.00-15.00 og søndag 11.00-13.00. Det koster 20 kr. pr træktur.

 

Børneområdet: De blå spejdere – Angantyr gruppen er klar ved bålet.

Lav din egen farvede pandekage eller rist popcorn over bålet. De blå spejdere er klar til at hjælpe og du kan selv vælge om dine popcorn skal smages til med salt, lakrids, chili eller andet. 

Aktiviteten har åben lørdag fra 10.00 til 14.00 og søndag fra 10.00 – 14.00
Aktiviteten er gratis