Madoplevelser – det kan du opleve

Samsø Råvarefestival præsenterer flere shows, workshops, madoplevelser og gode snakke med vore samske producenter i løbet af weekenden. Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvad der gemmer sig i det samske råvare og madunivers, så følg med her:

 

Herunder vil programmet for 2019 løbende udfolde sig:

 

Råvareværkstedet:

Syltedronningen aka Helena Graystons mission er at lære alle at sylte – bær, frugter og grøntsager, start simpelt og brug hvad du har! Sidste år var vi så heldige at få besøg af den dygtige Helena – GLÆD dig til en workshop som tager os endnu dybere ind i syltningens verden. Helt derind hvor der smager rigtig godt!

Det bliver hyggeligt, kreativt og Helena har lovet os at der bliver masser af smagsprøver på syltede lækkerier…. 
Sylter øboere mon bedst?? ?

 

 

Råvareværkstedet:

Steven Lamb fra det succesfulde River Cottage besøger Samsø Råvarefestival søndag d. 16 juni kl. 11-13.00. Mere info følger….

 

 

Råvareværkstedet:

Lær at fermentere med Buddha B.

De fleste kender den tyske fermenterede kraut, men der er nærmest ingen grænser for hvilke grøntsager der kan fermenteres. På denne workshop vil Buddha B. lære dig at lave en saltlage og fermentere samtidig med at hun giver smagsprøver og fortæller om fermenteringens ædle kunst. Du får en opskrift samt det glas med hjem, som du fylder med sæsonens bedste råvarer.

 

Skær en grøntsagsfigur:

Kan du lave Danmarks flotteste eller sjoveste grøntsags eller frugtfigur? 
Kom til Samsø Råvarefestival og find din indre skulptør frem.
Vi sørger for snittegrej, forklæder og inspiration….

Frugt og grønt kunstneren Jørgen V. Nyhuus har i over 35 år skåret og udviklet flotte og festlige frugt og grønt figurer og dekorationer, han har netop udgivet sin nyeste bog ”Børnenes madværksted” der viser hvordan du med en urtekniv tryller de sjoveste figurer og dekorationer udelukkende lavet af frisk frugt og grønt og giver et hav af festlige og sunde ideer f.eks. til børnefødselsdagen, højtider eller bare en sjov og sund dag ved køkkenbordet, bogen vil blive præsenteret og solgt på frugt festivalen , det er foreløbig blevet til 5 bøger om emnet og et utal af workshops, så med 60 år på bagen er han et slående bevis på at man aldrig bliver for gammel til at lege med maden 

Jørgen er tilstede på Råvarefestivalens børneområde lørdag d.16 juni kl. 10-13 og søndag d.17 juni kl. 10-13 – der vil løbende være små præmier til de bedste figurer.                                     

Selvom Jørgen ikke er der er man velkommen til at komme og snitte en figur når som helst i tidsrummet: lørdag fra 10.00 til 17.00 og søndag fra 10.00 – 14.00.
Aktiviteten er gratis