Madoplevelser – det kan du opleve

Samsø Råvarefestival præsenterer flere shows, workshops, madoplevelser og gode snakke med vore samske producenter i løbet af weekenden. Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvad der gemmer sig i det samske råvare og madunivers, så følg med her:

 

Herunder finder du programmet fra 2018:

 

Følg den røde ballon:

Du har igennem festivalen, mulighed for at høre, den enkelte standholder og producents historie om netop deres virksomhed eller produkt. Når du ser den store røde ballon svæve ved en af standene, er du velkommen til at komme over og dykke ned i en af mange spændende historier fra Samsø.

 

“De røde ballon-samtaler” foregår på festivalspladsen, løbende igennem hele weekenden og er gratis.

 

Råvareværkstedet:

Syltedronningen aka Helena Graystons mission er at lære alle at sylte – bær, frugter og grøntsager, start simpelt og brug hvad du har! Glæd dig til 45 minutters fordybelse og demonstration i de gamle sylteteknikker, når Helena besøger os på Samsø Råvarefestival i Råvareværkstedet. Det bliver hyggeligt, kreativt og Helena har lovet os at der bliver masser af smagsprøver på syltede lækkerier…. 
Sylter øboere mon bedst?? ?

Syltedronningen kommer til Råvarefestivalen i samarbejde med Ilse Made. 

Lørdag 10.30-11.15 og søndag 10.15-11.00. Deltagelse er gratis, men der er begrænset med pladser.

Efterfølgende kan man finde Helena i en stand på pladsen, hvor hun sælger sine kogebøger samt syltede lækkerier.

 

 

Smagsskattejagt i samarbejde med Smag for livet:

Hvad er umami, hvordan opleves flavour og hvilken betydning har farver for din oplevelse af mad? Kom til en sjov og involverende SKATTEJAGT med Smag for Livet, hvor du får mulighed for at gå på jagt efter Samsøs råvarer og blive overrasket over hvordan du oplever mad med dine sanser. Du vil lære dine sanser bedre at kende og du vil være med til at finde ud af, hvad der gør Samsøs råvarer og mad så spændende.

Smagsskattejagten foregår Lørdag fra 10.00-13.00 og søndag fra 10.00-12.00. Skattejagten er gratis at deltage i, den tager ca. 20 min og henvender sig til alle aldersgrupper, men primært børn på 6-13 år + deres forældre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Råvareværkstedet:

Louisa Lorang elsker sjusser, snacks og Samsø!
Mød hende på Samsø Råvarefestival, til smagsprøver, show og snak-med-mad-i-munden. Inkl. 1 cocktail pr. person, opskrifter på snacks og sjusser – både med og uden alkohol, gode idéer og smagsprøver. 

Du kan læse mere om Louisa her http://louisalorang.dk/ og en masse om hendes tur til Samsø i hendes magasin Lorang & Co i starten af juni.

Louisa kommer til Samsø i samarbejde med Færgen

Lørdag d. 16 juni kl. 14.00-15.00. Det koster 50 kr. per person.
Der er begrænset med plads. 

 

 

Råvareværkstedet:

Lær at fermentere lokale grønne asparges og sprøde gulerødder med Buddha B.

De fleste kender den tyske fermenterede kraut, men der er nærmest ingen grænser for hvilke grøntsager der kan fermenteres. På denne workshop vil Buddha B. lære dig at lave en saltlage og fermentere et par enkle ting, samtidig med at hun giver smagsprøver og fortæller om fermenteringens ædle kunst. Du får en opskrift samt det glas med hjem, som du fylder med sæsonens bedste råvarer.

Søndag d. 17 juni kl. 11.30-12.30. Det koster 50 kr. per person.
Der er begrænset med plads. 

 

Skær en grøntsagsfigur:

Kan du lave Danmarks flotteste eller sjoveste grøntsags eller frugtfigur? 
Kom til Samsø Råvarefestival og find din indre skulptør frem.
Vi sørger for snittegrej, forklæder og inspiration….

Frugt og grønt kunstneren Jørgen V. Nyhuus har i over 35 år skåret og udviklet flotte og festlige frugt og grønt figurer og dekorationer, han har netop udgivet sin nyeste bog ”Børnenes madværksted” der viser hvordan du med en urtekniv tryller de sjoveste figurer og dekorationer udelukkende lavet af frisk frugt og grønt og giver et hav af festlige og sunde ideer f.eks. til børnefødselsdagen, højtider eller bare en sjov og sund dag ved køkkenbordet, bogen vil blive præsenteret og solgt på frugt festivalen , det er foreløbig blevet til 5 bøger om emnet og et utal af workshops, så med 60 år på bagen er han et slående bevis på at man aldrig bliver for gammel til at lege med maden 

Jørgen er tilstede på Råvarefestivalens børneområde lørdag d.16 juni kl. 10-13 og søndag d.17 juni kl. 10-13 – der vil løbende være små præmier til de bedste figurer.                                     

Selvom Jørgen ikke er der er man velkommen til at komme og snitte en figur når som helst i tidsrummet: lørdag fra 10.00 til 17.00 og søndag fra 10.00 – 14.00.
Aktiviteten er gratis

 

Råvareværkstedet:

Den store Bagedysts humørbombe Rosa, pynter Cupcakes med børnene! Vi sørger for masser af lækre kager, bagt med alt det gode fra Samsø. Rosa sørger for det gode humør og er klar til at lære fra sig. For børn i alle aldre og deres forældre eller bedsteforældre. Der er et begrænset antal pladser, så det er først til mølle.

Lørdag d. 16 juni kl. 11.30 – 13.30 i Råvareværkstedet. Der er begrænset med pladser, så først til mølle….Aktiviteten er gratis.