Madoplevelser – det kan du opleve

Samsø Råvarefestival præsenterer flere shows, workshops, madoplevelser og gode snakke med vore samske producenter i løbet af weekenden. Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvad der gemmer sig i det samske råvare og madunivers, så følg med her:

 

Råvareværkstedet:

Lørdag d. 15 juni 11.00-12.00: Råvareværkstedet:

🌱🍓 Krydderurter og spirituose tilføjelser 🍓🌱

Kom i selskab med Syltedronningen og fyr op under gryderne i workshoppen om moderne syltning.
Ingen skåneærmer og mormorarme nødvendige, her sylter vi med glimt i øjet og store armbevægelser. Se, hør og smag hvordan krydderurter og alkohol kan konservere og smagsforædle havens bær, frugt og grønt.

Vi laver ølsyltede rødløg, noget med citron og gin, en likør, jordbær syltetøj med basilikum og så finder vi på noget lækkert med timian eller salvie. Tag appetitten med!

Det er gratis at deltage og du får masser af smagsprøver og opskrifterne med hjem. GLÆD dig til en workshop som tager os endnu dybere ind i syltningens verden. Helt derind hvor der smager rigtig godt!

 

 

Råvareværkstedet:

Lørdag d. 15 juni 12.30-14.30: Råvareværkstedets Bålområde:

Mette Helbæk og Bruno Carano fra Stedsans in the Woods i Halland, Sverige, gæster Samsø Råvarefestival. Over to timer vil de give deres bedste tips og tricks til madlavning over bål, imens de tilbereder en tre-retters frokost med samske råvarer.
Stedsans in the Woods er et off-the-grid resort med restaurant grundlagt af Mette og hendes mand Flemming Schiøtt Hansen. I restauranten laver Flemming og hans kokke al mad over ild, og råvarerne henter de lokalt samt i egen mark og skov. Det er samtidig et projekt som har til formål at teste og udvikle nye bæredygtige løsninger for fremtidens livsstil.
Det er allerede for sent at sikre sig en plads på Stedsans i Sverige i 2019-sæsonen, da alt er fuldt booket. Men på Samsø kan du få en smag af restauranten, der er i alverdens mediers spalter på grund af sit unikke koncept som bringer mennesker rigtig tæt på naturen med den hensigt at få gæsterne til at mærke dens helende kraft.
 
Køb din billet lige her – 100 kr inkl. 3 lette frokostretter og et glas vin.
Der er begrænsede med pladser.
 
 
 
 
Om Mette og Bruno:
Mette Helbæk er autodidakt kok og kogebogsforfatter, og grundlægger af flere koncepter med lokale råvarer i fokus, senest Stedsans in the Woods og urte te-brandet Unnaryd Apotek. Mette er flyttet fra København og ud i de svenske skove sammen med sin familie for at have tid til at fordybe sig i havedyrkning, urtesamling, plantemedicin og madlavning.
 
Bruno Carano er en del af kokketeamet på Stedsans in the Woods, og har fra sit fødeland Argentina ilden i sit blod. Han er kommet til Stedsans fra Basque Culinary Center i Spanien, som uddanner den nye internationale kokkeelite, og er på trods af en mere traditionelt stjernespækket fine-dining fortid faldet for det simple liv i de svenske skove.
 
 

 

Råvareværkstedet:

Søndag d. 16 juni 11.00-13.00: Råvareværkstedet:

Røgning og Saltning med Steven Lamb fra det succesfulde River Cottage.

Mød Steve Lamb fra det succesfulde TV program River Cottage og kom i gang med røgning og saltning derhjemme.
 
På denne workshop/demo lærer du det ædle håndværk at bruge røg som smagsgiver og konservering, og at salte kød til modning. Vi kommer omkring både koldrøgning og varmrøgning, og du lærer en række nyttige tekniske finesser.
Vi viser dig, hvordan du nemt kan komme i gang med simple remedier. Du lærer forskellige metoder til at salte kød som forberedelse til røgning og at bruge urter og krydderier til at forme smagen allerede i saltningen.
Saltning er en essentiel del af røgning, men du lærer også at tørsalte kød til modning uden røg. Konkret lærer vi dig at fremstille din egen tørsaltede bacon.
Vi smager på en masse gode sager undervejs, og vi glæder os til at se dig!
 
Køb din billet lige her – 100 kr inkl. masser af smagsprøver og en øl/sodavand.  Der er begrænsede med pladser.
 

 

 

Råvareværkstedet:

Lørdag d. 15 juni 14.00-15.30: Råvareværkstedet:

Sidste år lærte Buddha B. os at fermentere grønne asparges og sprøde gulerødder. I år går vi skridtet videre og kaster os ud i KRAUT.

På denne workshop vil Buddha B. lære dig at lave den tyske fermenterede kraut, samtidig med hun fortæller om fermenteringens ædle kunst. Du får en opskrift samt det glas med hjem, som du fylder med sæsonens bedste råvarer.

Der er et begrænset antal pladser og det koster 75 kr. Per person at deltage.

 

På pladsen:

Lørdag d. 15 juni 10.30 – 11.30:  Jægerne fra Samsø Jagtforening ankommer til pladsen med et friskskudt rådyr og viser os derefter hvordan man brækker og forlægger dyret. I løbet af dagen vil de grille kødet og uddele smagsprøver. Det bliver en VILD(T) dag!