Fødevarestande 2018

Vi er glade for at kunne fylde det store Cirkustelt med følgende producenter og udstillere:

 

 

 

  • Økologisk Samsø er et unikt fællesskab af landmænd og forbrugere, som arbejder for at styrke og udbrede økologien på Samsø gennem viden og oplysning. Læs mere om det spændende fællesskab her http://oekologisksamsoe.dk/

 

  • Smagen af Øen, den stemningsfulde gamle købmandsbutik er også i år til stede ved Samsø Råvarefestival, hvor det smilende personale tilbyder en masse spændende lokale specialiteter. Læs mere om købmandsbutikken og deres produkter her http://www.smagenafoen.dk/ 

 

  • Samsø Syltefabrik: Samsø er kendt for sine heldige kartofler og en lang række andre rodfrugter, grøntsager og bær i verdensklasse. Men Samsø huser også Danmarks eneste syltefabrik, der fortsat producerer og udvikler et bredt sortiment af syltevarer. Kom og mød dem og finde ud af om Øboere rent faktisk sylter bedst. https://samsoesyltefabrik.dk/

 

  • Samsø Vin Syndikat er historien om 11 samsinge, med en passion for vin og et ønske om at markedsføre Samsø, som en dynamisk og initiativrig ø…. lidt ud over det sædvanlige. Læs meget mere om det spændende firma her http://www.samsovin.com/

 

  • Samsø Bær er en historie om bær og frugter, om at ville den gode smag, om at høre til på en ø, om sammenhold, tradition og udvikling. Det er også en historie om, hvordan tre bæravlere og en kok startede en produktion af lokalproducerede specialiteter, før det overhovedet blev moderne. Læs meget mere om dem og deres marmelader, snapse, safte og olie på http://samsobaer.dk/

 

  • Mayoriet laver mayonnaise af rene råvarer og bruger naturens friske urter og smagsgivere. De producerer deres mayonnaiser på Samsø og bruger øens lokalt producerede råvarer som smagsgivere. Du kan følge deres udvikling på facebook samt deres hjemmeside http://mayoriet.dk/

 

  • Råvarefestivalens egen grøntsagsstand har friske råvarer fra mange af de samske avlere og i år vil standen være bemandet af nogle af avlerne. Kom og mød b.la. Langemarksgård, Jens Kjeldahl fra Brdr. Kjeldahl og Aage Madsen & Morten Alexandersen fra Samsø Bær og få historien om deres afgrøder direkte fra dem selv. Vi opdaterer løbende på programmet, hvilke avlere der står ved standen hvornår.

 

  • Sams Island Distillery er et lille destilleri på Samsø, som producerer et begrænset antal flasker pr. batch og som håndtapper og nummerer hver eneste flaske. De lancerede deres gin på Råvarefestivalen sidste år og havde solgt de første 100 flasker i løbet af 3 timer. I år deltager de igen med deres gin lavet på enebær og orangemyrer fra Samsø. Og hvem ved? Måske har de nye produkter med. https://www.samsisland.dk/

 

  • Sweet Samsø fremstiller håndgjorte bolsjer efter gamle, originale principper. Alt er lavet i hånden og der produceres kun små mængder ad gangen, for at kunne holde kvaliteten helt i top.

 

  • Trippel S. er en nystartet virksomhed der producere spiritus på sukker fra Samsø Sukkerfabrik, der udvinder sukker af blandt andet sukkerroen. Samsø Sukkerfabrik er Danmarks mindste sukkerfabrik og har adresse i Pillemark.
    Sukkerroen produceres på Samsø, dvs. den bliver sået, passet og høstet på Samsø. Samsø Sukkerfabrik udvinder sukkeret på en helt unik måde, så roens smagsnuancer bliver i sukkeret, der igen giver smagen videre til spiritussen. Spiritussen lagers på nye egetræsfade fra dansk eg.  
    Trippel S har udviklet 2 helt nye varianter af spiritus – Ægte Dansk Dram.  

 

  • Samsø Landkøkken laver håndlavede specialiteter til kvalitetsbevidste ganer med trang til god smag. Stort set alle ingredienser er hentet fra den samske natur, mest af alt fra vores landmandssted, hvor den gamle have hvert år fyldes med alskens frugter og bær. 

 

  • Samsø Naturskole. Kom og mød kommunens gutefår med lam og hør om naturpleje på Samsø. Der vil være smagsprøver på det lækre lammekød samt salg af flotte lammeskind. Se mere på  http://www.samsonaturskole.dk/

 

 

Permakulturen på Samsø har for alvor slået rødder på Samsø. Vores lille ø i Kattegat er også på permakulturområdet, ved at markerer sig, som et eksempel for resten af Danmark. Den bedste måde at forstå permakultur på, er dog ved at se den i praksis. På Samsø er der flere steder permakulturprojekter, som kan besøges. Et af stederne er Inspiratoriet i Besser. Her på Samsø Råvarefestival er vi så heldige, at Birgit Rothmann deltager med en mini permakulturhave samt poser med frø og selvfølgelig hende bog ” Den spiselige permahave – med naturen som læremester”. 

Listen opdateres løbende…