Fødevarestande 2019

 

I det store hvide Cirkustelt kan du møde følgende producenter og udstillere:

 

  • Økologisk Samsø er et unikt fællesskab af landmænd, producenter og forbrugere, som arbejder for at styrke og udbrede økologien på Samsø gennem viden og oplysning. På festivalen 2019 kan du møde:                                  
  • Yduns Have med sæsonens økologiske grøntsager
  • Samsø mel med gryn og mel
  • Øko And Samsø fra Søkærgård
  • Læs mere om det spændende fællesskab her http://oekologisksamsoe.dk/

 

  • Smagen af Øen, den stemningsfulde gamle købmandsbutik er også i år til stede ved Samsø Råvarefestival, hvor det smilende personale tilbyder en masse spændende lokale specialiteter. Læs mere om købmandsbutikken og deres produkter her http://www.smagenafoen.dk/ 

 

  • Samsø Vin Syndikat er historien om 11 samsinge, med en passion for vin og et ønske om at markedsføre Samsø, som en dynamisk og initiativrig ø…. lidt ud over det sædvanlige. Læs meget mere om det spændende firma her http://www.samsovin.com/

 

  • Vinøs Samsø er et nyopstartet bryggeri og destilleri, som feks. fremstiller specialøl og forskellige druebrændevin, som er baseret på de enkelte druesorter, som dyrkes hos Samsø Vin Syndikat i Alstrup på Samsø. Navnet LIVETS VAND er valgt til deres serie af produkter, som kommer fra den latinske betegnelsen for brændevin: Aqua vita. Læs mere lige her http://vinos-samso.dk/index.html

 

  • Samsø Bær er en historie om bær og frugter, om at ville den gode smag, om at høre til på en ø, om sammenhold, tradition og udvikling. Det er også en historie om, hvordan tre bæravlere og en kok startede en produktion af lokalproducerede specialiteter, før det overhovedet blev moderne. Læs meget mere om dem og deres marmelader, snapse, safte og olie på http://samsobaer.dk/

 

  • Mayoriet laver mayonnaise af rene råvarer og bruger naturens friske urter og smagsgivere. De producerer deres mayonnaiser på Samsø og bruger øens lokalt producerede råvarer som smagsgivere. Du kan følge deres udvikling på facebook samt deres hjemmeside http://mayoriet.dk/

 

  • Samsø Lam har ca. 240 lam og får af racen gutefår, som populært også kaldes vikingefår. Dyrene spiser meget alsidigt, fx vild timian, strandkål og hyben. Dette giver fedtfattigt kød med en sjældent god og efterspurgt smag. De ønsker en bæredygtig produktion og god dyrevelfærd. Majken og Henrik deltager i år for første gang og sælger spegepølser, rullepølser og de fineste postkort/akvareller fra Nordby Bakker, af billedkunstneren Astrid Liebing Brunø.

 

  • Råvarefestivalens egen grøntsagsstand har friske råvarer fra mange af de samske avlere og i år vil standen være bemandet af nogle af avlerne. Kom og mød b.la. Langemarksgård, Jens Kjeldahl fra Brdr. Kjeldahl og Aage Madsen & Morten Alexandersen fra Samsø Bær og få historien om deres afgrøder direkte fra dem selv. Vi opdaterer løbende på programmet, hvilke avlere der står ved standen hvornår.

 

  • Sams Island Distillery er et lille destilleri på Samsø, som producerer et begrænset antal flasker pr. batch og som håndtapper og nummerer hver eneste flaske. De lancerede deres gin på Råvarefestivalen sidste år og havde solgt de første 100 flasker i løbet af 3 timer. I år deltager de igen med deres gin lavet på enebær og orangemyrer fra Samsø. Og hvem ved? Måske har de nye produkter med. https://www.samsisland.dk/

 

  • Torup Ost laver håndlavet ost i små mængder. Hver eneste ost passes og vendes dagligt af Kim og Anders i det lille osteri. Ostene sælges til dagligt i en lille gårdbutik i Torup på Samsø og nu altså også her på Samsø Råvarefestival. De laver forskellige varianter f.eks. Chiliost, ost med rosmarin eller rosa peber, brie, gedeost og rygeost.

 

 

 

Listen opdateres løbende…