En gang om året, i juni måned, hvor de nye kartofler, spæde løg, sødmefulde ærter og solbeskinnede jordbær markerer sommerens komme, fejrer vi vores fælles madkultur, vores lokale råvarer og bringer mennesker sammen i fællesskaber om smag og gode oplevelser.

 

Om Samsø Råvarefestival

Samsø Råvarefestival er et folkeligt event med fokus på vores lokale samske råvarer, smag, sanselighed, gastronomi og fælles madkultur.

Vi hylder Samsøs mangfoldige og spændende råvarelandskab. De gode specialiteter som hver dag produceres, madhåndværkernes kogekunst og  lader os friste af friske grøntsager og fællesskabet.

Når du træder indenfor på Samsø Råvarefestival, vil vi gerne være med til at give dig en indsigt i hvor fødevarerne kommer fra, hvad de består af, og hvordan de bliver fremstillet. Vi vil gerne sætte sæsonens mad på dagsordenen igennem smagsoplevelser og dialog med producenterne.

Siden slutningen af 1800-tallet, hvor de første nye Samsø-kartofler fandt vej til de danske middagstallerkener, har Samsø været kendt for råvarer af allerhøjeste kvalitet. Kvalitetsfornemmelse og stolthed manifesteres hver dag året rundt af øens mange spisesteder og landmænd, der hånd i hånd stræber efter den fuldkomne smag.